2022年广东普通专升本考试英语真题第二期

更新时间:2022-01-06 11:52:00    来源:广东专插本学习网(www.zcbjzy.com)    点击:
导读:2022年广东普通专升本考试英语真题第二期,英语作为广东普通专升本考试两大公共课之一,重要性不言而喻,下面整理了2022年广东普通专升本考试英语真题第二期,赶紧来练习下吧!

2022年广东普通专升本考试英语真题第二期,英语作为广东普通专升本考试两大公共课之一,重要性不言而喻,下面整理了2022年广东普通专升本考试英语真题第二期,赶紧来练习下吧!

The British Summer

Britain is well known for its rainy climate. People joke that even in the summer time the country never gets any sun and that the skies stay disappointingly grey even during the months of July and August.

Last summer though, it was so hot that people could hardly believe it. British people weren't used to such high temperatures, so every day on the news there were stories about people struggling to work in such unusual weather conditions. Radio and television programmes also reminded everyone to drink more water and not to stay too long in the sun.

When the sun comes out, British people tend to spend time in their garden if they have one It's common to invite friends and neighbours around for a barbecue, where everyone sits out side and eats food like grilled meat(g )and salads. There’s always a back-up plan in case of rain though, and the meal sometimes has to be cooked in the kitchen and eaten indoors

People also spend a lot of time in parks during the summer, having picnics or playing sports. In every green area, there’s always at least one ice cream van, a kind of car that plays children's music and sells ice creams.

Towns like Blackpool and Brighton are popular for their beaches and amusement arcades(游乐场). People go there to swim, sunbathe and eat fish and chips. The water can be quite cold, though, and that's why quite a lot of people prefer to go abroad for their summer holiday instead. Popular destinations include Spain, Germany and France: all countries that promise a lot of sunshine!

1、【单选】 (总分0分) There is little sunshine in Britain in summer.

  1. A True
  2. B False
  3. C Not Given

正确答案是:A

【解析】 题干大意:英国在夏天里阳光很少。该题的关键词为"little sunshine"和"in summer",定位到文中的第一段,第二句中"even in the summer time the country never gets any sun and that the skies stay disappointingly grey even during the months of July and August."提到即使是在夏天,这个国家都很少有阳光,甚至在七八月,天空都是灰。结合原文,可知该题考查同义词转换,题目与原文意思相同,故选A。

2、【单选】 (总分0分) British people like to tell jokes about each other.

  1. A True
  2. B False
  3. C Not Given

正确答案是:C

【解析】 题干大意:英国人喜欢互相开玩笑。该题的关键词"tell jokes about each other"意为互相开玩笑,定位到文中第一段第二句"People joke..."文中只提到人们开玩笑说英国的天气,并未提到英国人喜欢互相开玩笑。该题为细节理解题,题目与原文无关,故选C。

3、【单选】 (总分0分) It was unusually hot last summer in Britain

  1. A True
  2. B False
  3. C Not Given

正确答案是:A

【解析】 题干大意:去年夏天,英国不同寻常的热。该题的关键词为"unusually hot"和"last summer",定位到文中第二段第一句"Last summer though, it was so hot that people could hardly believe it."然而去年夏天,天气热到让人难以置信,也就是题干所说的不同寻常的热。该题为细节理解题,题干意思与原文相符,故选A。

4、【单选】 (总分0分) British people enjoyed the high temperatures of last summer.

  1. A True
  2. B False
  3. C Not Given

正确答案是:B

【解析】 题干大意:英国人享受去年夏天的高温。该题的关键词为"enjoys",意为享受、喜欢。定位到文中的第二段,结合段意可知,英国人并不适应这种高温,所以想尽各种办法来对付炎热的天气。题干意思与原文意思相反,故选B。

5、【单选】 (总分0分) The media advised people to enjoy the sunshine.

  1. A True
  2. B False
  3. C Not Given

正确答案是:B

【解析】 题干大意:媒体们建议人们去享受阳光。该题关键词为"The media advised"和"enjoy"定位到文中第二段第三句"Radio and television programmes also reminded everyone to drink more water and not to stay too long in the sun."该题同时考查了近义词和细节理解,媒体对应广播和电视节目,结合句意可知,媒体只告诉人们如何应对炎热的天气,并没有建议人们享受阳光。题干意思与原文不符,故选B。

6、【单选】 (总分0分) Most British people have a garden of their own

  1. A True
  2. B False
  3. C Not Given

正确答案是:C

【解析】 题干大意:大部分英国人都有一个自己的花园。结合文章第二段"British people tend to spend time in their garden if they have one."该句可知,文中只提到如果有花园,英国人喜欢在花园消遣时间,而未提到大部分人有花园。该题为细节理解题,题干意思与原文不符,故选C。

7、【单选】 (总分0分) People having a barbecue often have a plan against the rain

  1. A True
  2. B False
  3. C Not Given

正确答案是:A

【解析】 题干大意:烧烤的人们通常做好了防雨的计划。结合第二段"There' s always a back-up plan in case of rain"该句可知,人们通常做好了应付雨的计划。该题为同义词转换题,题干意思与原文相符,故选A。

8、【单选】 (总分0分) Children like the music from the ice cream vans

  1. A True
  2. B False
  3. C Not Given

题干大意:孩子们喜欢从冰淇淋车上传来的音乐。结合第三段该句"there's always at least one ice cream van, a kind of car that plays children's music and sells ice creams"可知,冰淇淋车只是放儿童音乐,并未提到孩子们喜欢这种音乐。题干意思与原文不符,故选C。

9、【单选】 (总分0分) Blackpool and Brighton are known for their beaches.

  1. A True
  2. B False
  3. C Not Given

题干大意:黑潭和布莱顿以海滩闻名。结合文章最后一段第一句"Towns like Blackpool and Brighton are popular for their beaches "可知,题干意思与原文相符,故选A。

10、【单选】 (总分0分) People go to Spain in summer to enjoy the cooler sea water.

  1. A True
  2. B False
  3. C Not Given

正确答案是:B

【解析】 题干大意:人们在夏天去西班牙享受那更凉爽的海水。结合文章最后一段可知,人们去西班牙并不是享受那儿的海水,"Popular destinations include Spain, Germany and France: all countries that promise a lot of sunshine!"那里有充足的阳光,题干意思与原文不符,故选B

Horse Talk

Do you know horses talk? You can learn to understand  “horse talk” if you pay close attention to them.

When horses live in the wild, other animals try to eat them, so a lot of horse talk is about staying alive. Even now, when most horses live on farms, they watch for danger. For this reason, never walk behind a horse. If you surprise it, the horse might mistake you for a lion or wolf and give a dangerous kick.

By watching the ears, you can get clues to what the horse is hearing. A horse can turn each ear in a different direction. For a wild horse, this skill is important for survival. The horse can hear something creeping up behind it while also checking out a threatening noise in front. When a horse lets its ears down, it’s feeling safe and relaxed. Though these actions may be natural responses and not deliberate communications, they help you know what the horse is thinking.

Sometimes horses can send definite messages. For example, they know they are safer when they’re with other horses. If they become isolated, they “whinny(嘶鸣),” calling for company, They're saying, “Where are you? I' m over here! ” Domestic horses use the same sounds to stay in touch with other horses.

If a horse snorts(打响鼻儿), it's not communicating anything. It's just clearing dust or grass seed out of its nose. But if it snorts while holding its head high and staring at something, it's saying, “That looks dangerous. Get ready to run!”When two horses meet, they put their noses together and smell each others breath. It's their way of asking, “Are you a friend?” Horses also “blow,” breathing out the air loudly through the nose, when they meet something strange. They are asking, “Is this safe?”

Horses have a language of their own. Now you know a bit of what they might be saying!

11、【单选】 (总分0分) Horses in the wild" talk"mainly to______

  1. A stay alive
  2. B make friends
  3. C find food
  4. D keep awake

正确答案是:A

【解析】 细节理解题。定位到文中第二段第一句"When horses live in the wild, other animals try to eat them, so a lot of horse talk is about staying alive."马在野外"talk"主要是为了生存,故选A。

12、【单选】 (总分0分) It is dangerous to______

  1. A touch a horse's ears
  2. B ride a horse on farms
  3. C surprise a horse from behind
  4. D stare at a horse from front

正确答案是:C

【解析】 细节理解题。定位到文中第二段"never walk behind a horse.If you surprise it, the horse might mistake you for a lion or wolf and give a dangerous kick.",结合该句可知站在马的身后吓它可能会被踢,很危险。故选C。

13、【单选】 (总分0分) A horse's ears are special they can______

  1. A send messages
  2. B turn to different directions
  3. C sense temperatures
  4. D clear out the dust

正确答案是:B

【解析】 推理判断题。定位到文中第三段第二句"A horse can turn each ear in a different direction."可推断出马的耳朵特殊是因为它们能转向不同的方向,而A、C、D选项均未提到,故选B。

14、【单选】 (总分0分) When a horses ears are down, we know that it is______

  1. A isolated
  2. B relaxed
  3. C angry
  4. D anxious

正确答案是:B

【解析】 细节理解题。定位到文中第三段"When a horse lets its ears down, it's feeling safe and relaxed."该句可知,当马的耳朵向下,此时它感觉安全且放松。故选B。

15、【单选】 (总分0分) From the text, we know that horses______

  1. A A are dangerous animals
  2. B can hardly survive in the wild
  3. C prefer to stay in groups
  4. D have different language systems

正确答案是:C

【解析】 细节理解题。浏览全文可知,马不是危险的动物,排除A,而文中并未提到马在野外生存很艰难,排除B,结合"Horses have a language of their own."该句可知,马有自己的语言体系,也就是不同的语言体系,而D文中并未提到,故选C。

16、【填空题】 (总分0分) 根据以下文章,选出合适的选项

Hawaii, the Aloha State

① Hawaii is sometimes called “the Aloha State. ” Aloha is a word in the Hawaiian language meaning love and peace. It is often used as a way to say“hello”or“goodbye” Hawaii is like the word aloha, because it is a state that has two viewpoints: it remembers its history and looks toward the future.

② Hawaii is a U. S. state made up of a group of islands in the Pacific Ocean. It is made up of eight large islands and over 100 other smaller islands. It is the only state that is not in North America. The islands were formed by volcanoes that erupted(爆发)and rose above the ocean. There are still active volcanoes in Hawaii.

③ Because of its location, Hawaii has a tropical climate. It is warm, but usually not hot, all year long, Rarely does the temperature drop below60 degrees Fahrenheit(华氏温度), although it may occasionally snow at the top of some of the mountains.

④ Once called the Sandwich Islands by Europeans, Hawaii is thought to have been settled by ancient sailors from other islands in the Pacific. The British explorer Captain Cook was thought to be the first European to find the islands in 1778. Because of its location, Hawaii became a frequent stop for European traders and ships. Hawaii was an independent country before it became part of the United States in 1893. It was governed by either a king or a queen. It is one of the only four U.S. states to have been a country before statehood. It was admitted into the Union in 1959 as the 50th state.

⑤ Today Hawaii is important as a vacation destination. Each year over 6 million people visit Hawaii to enjoy the beaches, the beautiful ocean, and the historical Hawaiian culture. Come and visit Hawaii. You are sure to love it!

Task 1

16. Paragraph①

17. Paragraph②

18. Paragraph③

19. Paragraph④

20. Paragraph⑤

A. Mild climate

B. Local customs

C. Tourist attraction

D. Long history

E. Meaning of Aloha

F. Geographic features

Task 2

21. Aloha is often used as          .

22. Hawaii islands are formed by          .

23. Visitors can see snow on          .

24. Hawaii used to be ruled by         .

25. People visit Hawaii for          .

A. European explorers

B. mountain peak

C. its scenery and culture

D. volcanic eruptions

E. a way of greeting

F. a king or a queen

16-20:EFADC 21-25:EDBFC16、第一段主要描述的是Aloha的意思,与E相对应,故选E。17、第二段主要讲的是夏威夷的组成与形成,提到了火山之类的地理知识。而F选项为地理特征,与选段大意相符,故选F。18、第三段的中心句为第一句,第二句"It is warm, but usually not hot, year long."提到夏威夷的气候温暖,不怎么热。选项A为温和的气候,与第三段意思相符,故选A。19、第四段全段描写的是夏威夷这么多年来的历史进程,与D选项漫长的历史意思相同,故选D。20、第五段的中心句为第一句,第一句"Today Hawaii is important as a vacation destination."提到夏威夷现在作为一个度假胜地而重要。与C选项相符,故选C。21、题目大意:Aloha这个词经常被用作什么。定位到文中第一段第二句"It is often used as a way to say "hello " or "goodbye".可知,它经常被用作一种打招呼的方式,故选E。22、题目大意:夏威夷岛由什么形成。结合第二段" The islands were formed by volcanoes that erupted(爆发)and rose above the ocean."该句可知夏威夷岛由会爆发的火山组成,故选D。23、题目大意:游客可以在哪里看见雪。结合第三段"although it may occasionally snow at the top of some of the mountains"该句可知雪在山顶,故选B。24、题目大意:夏威夷曾经被谁统治。结合第四段"It was governed by either a king or a queen"该句可知夏威夷曾经被国王或者王后统治,故选F。25、题目大意:夏威夷曾经被谁统治。结合第四段"It was governed by either a king or a queen"该句可知夏威夷曾经被国王或者王后统治,故选F。

17、【填空题】 (总分0分) 根据以下文章,选出合适的选项

George Washington Carver

George Washington Carver was born in Missouri between 1861 and 1864. He was born into slavery. It was not until the end of the Civil War that George became free. As he grew up, George loved to read and learn. Black children were not allowed to go to the same schools as white children.   26     Every early morning, he left home to go to the school. There he studied very hard.

After he finished high school, George wanted to go to college. At that time, few black students could afford the college tuition(学费). He worked for a time until he could borrow money to go to college. In 1890 he went to Simpson College in Iowa,   27   His drawings of plants were so good that his teacher suggested he study botany, which is the science of plants. George went to an agricultural college in Iowa in 1891, where he not only graduated but also taught students.

George continued to study plan.   28  In 1896, he was invited to teach at the Tuskegee Institute in Alabama. He worked there as a professor for 47 years. He also became an important research scientist. He discovered new ways to use plants.   29   These include dyes, plastics, paint, and make-up. He also taught farmers how to grow crops to help the soil, and new ways to farm.

In 1943 George Washington Carver died.    30   There is a national monument to him in Missouri where he grew up. He has had a ship named after him. In 1990 he was admitted to the National Inventors Hall of Fame. The boy who wanted to learn became a great inventor and scientist

A. There he studied art and music.

B. He found about 100 new ways to use peanuts.

C. He has been honored all over the world for his   achievements

D. He became very famous for his work.

E. After graduation, George began working for a law   firm

26-30:FADBC

18、【填空题】 (总分0分) 根据以下文章,选出合适的选项

Warmth at Midnight

Canberra winters are extremely cold, and 2014 brought some of our coldest days. One weekday night I walked to the   31   supermarket before it closed at midnight.

As I approached, I noticed a group of six or seven people  32 by the supermarket entrance. Aware of the   33   of late-night walking, I made sure I paid attention. The scene ahead looked unusual

And unusual it was Expecting to see a group of  34  troublemakers, I found a weak, well-dressed old man distributing items of food to a group of homeless people. Rather than just feeding them, he was also engaging them in a 35 of warm discussion

The homeless people were rough-looking and   36   dressed. But they listened to the man  37   not just with gratitude for the food they had been  38   With no charity vehicle in sight, this old man was only representing himself.

After I finished shopping, the group was still there, food  39  , but all laughing. If a weak old man can give to others in the  40  cold at midnight, what excuse do we have?

A. Dangers       D. Reading           G. potential        J. given            

B. Local         E. freezing          H. sitting          K. consumed

C. Happy         F. attentively       I. poorly           L. circle

 31-35:BHAGL 36-40:IFJKE

19、【填空题】 (总分0分) 完型填空

Keeping Friendship Alive

It's so easy to take good fiends (friend) for granted. Like a   41  (comfort)pair of gloves, old friends wear well. But friendships that suffer from busyness and   42   (familiar)cant afford to be neglected too long. They need to be  43 (renew). If you want and need to keep true friendship alive and   44  (health), please consider and think over a list of the most important qualities.  45  (Probable)it will help you to understand why you and your best friend haven't   46  (call)up for ages, why you're getting embarrassed while  47  (be)asked Whom are you   48  (go)to have fun with this weekend? You may neglect your intimate friends from time to time, but if you fail to cultivate these   49  (virtue)-loyalty, forgiveness, dedication(奉献), and  50 (honest)-you can’t expect to keep true friends.

 41.comfortable 42.familiarity 43.renewed 44.healthy 45.Probably 46.called 47.being 48.going 49.virtues 50.honesty

20、【填空题】 (总分30分) 某英文报社正在举办题为“ Let's Save Water”的征文活动。请就以下要点写一篇英文短文应征。为什么要节约用水我们应如何节约用水

 参考范文:With the rapid development of the national economy, a large number of environmental problems have appeared at the same time. One of the problems is water pollution and this situation is becoming more and more serious. In the past, the river was clean and there were many trees around us. However, in recent years the environment around us becomes very terrible. Water resource is very important for our lives. Therefore, we should take some measures to protect our water resource. Firstly, for government, should make relative polities to save water. Secondly, for heavy industry factories, shouldn' t throw the dirty water into the river. Finally, for citizens, should plant more trees to keep water and promotes more people to take part in this saving water activity.

广东专插本报名

广东专插本报名

大家对于【2022年广东普通专升本考试英语真题第二期】的问题已经清楚了吧,更多【2022年广东普通专升本考试英语真题第二期】相关的内容,请继续关注广东专插本学习网(www.zcbjzy.com),需要了解广东专插本相关的资讯,比如广东专插本报名考试时间、招生专业录取分数线等,请在线咨询海学领科的老师!