2022年广东普通专升本考试英语真题第一期

更新时间:2022-01-06 11:47:00    来源:广东专插本学习网(www.zcbjzy.com)    点击:
导读:2022年广东普通专升本考试英语真题第一期,英语作为广东普通专升本考试两大公共课之一,重要性不言而喻,下面整理了2022年广东普通专升本考试英语真题第一期,赶紧来练习下吧!

2022年广东普通专升本考试英语真题第一期,英语作为广东普通专升本考试两大公共课之一,重要性不言而喻,下面整理了2022年广东普通专升本考试英语真题第一期,赶紧来练习下吧!

My Brother

My brother is off at college, and at age 14, I miss him terribly. My brother is a rare kind of guy. He's smart and kind. And my friends say he's lovely. But it's how he handles things and how he treats his friends and his family that make me feel more proud.

He applied to 14 colleges. He was accepted by all but one, the one he wanted, Brown University. So he took his second choice, and off he went to a first year. When he came home for summer vacation, he said he'd move to Rhode Island near Brown, find a job, and do whatever he could to become known in the area. He’d work his heart out and do his best at everything. Someone, he was sure, would notice. This was a big deal for my parents as it meant agreeing to a year without college. But they trusted him and encouraged him to do whatever he thought it would take to realize his dream.

It wasn't long before he was hired as an amateur(业余的) play director at Brown. Now was his chance to shine, and shine he did. He put every bit of himself into the Job. He met teachers and school officials, talked to everyone about his dream and never hesitated to tell them what he was after.

And, sure enough, at the end of the year, when he reapplied to Brown, he was accepted.

We were all happy, but for me the happiness went very deep. I had learned an important lesson-a lesson no one could have taught me with words. If I work hard for what I want, and if I keep trying after I've been turned down, my dreams can also come true. This is a gift I still hold in my heart.

1、【单选】 (总分0分) My brother had many good qualities.

  1. A 真
  2. B 假
  3. C Not Given

正确答案是:A

【解析】 题目中原句的意思是我的哥哥有很多好品质.根据第一段的He' s smart and kind And my friends say he' s lovely.可知,我的哥哥既聪明又善良.朋友们都夸他可爱.因此选择A.True

2、【单选】 (总分0分) Only one university accepted my brother.

  1. A 真
  2. B 假
  3. C Not Given

正确答案是:B

【解析】 题目中原句的意思是只有一所大学接收我哥哥.根据第二段的 He applied to14 colleges.He was accepted by all but one可知,我哥哥申请了14所大学,除了一所学以外,其余13所都接收了他.因此选择B.Fa1se

3、【单选】 (总分0分) My brother's first year at college was terrible.

  1. A 真
  2. B 假
  3. C Not Given

正确答案是:C

【解析】 题目中原句的意思是我哥哥在大学的第一年过得很糟糕.根据第二段的 When he came home for summer vacation,he said he’s move to Rhode Island near Brown,find a job可知,第一年暑假回家,哥哥说他想去布朗大学附近的 Rhode岛找工作.但文中并未提及哥哥在大学的第一年过得怎么样.因此选择C. Not given

4、【单选】 (总分0分) My brother would like to find a job in Rhode Island.

  1. A 真
  2. B 假
  3. C Not Given

正确答案是:A

【解析】 题目中原句的意思是我哥哥想在 Rhode岛找工作.根据第二段When he come home for summer vacation,he said he came home for summer vacation, he said he’s d move to Rhode Island near Brown, find a job可知,第一年暑假回家,哥哥说他想去布朗大学附近的 Rhode岛找工作.因此选择ATrue.

5、【单选】 (总分0分) My parents disagreed with my brother’s plan.

  1. A 真
  2. B 假
  3. C Not Given

正确答案是:B

【解析】 题目中原句的意思是我父母不同意哥哥的计划.根据第二段的 But they trusted him and encouraged him to do whatever he thought it would take to realize his dream.可知,我父母相信哥哥并且鼓励他去做任何能够实现自己梦想的事情.因此选择B.Fa1se.

6、【单选】 (总分0分) My brother took every opportunity to promote himself.

  1. A 真
  2. B 假
  3. C Not Given

正确答案是:A

【解析】 题目中原句的意思是我的哥哥不会错过任何提升自己的机会.根据第三段的 Now was his chance to shine, and shine he did可知,如今哥哥发光的机会来了,然后他确实光彩照人.因此选择A.Tnue。

7、【单选】 (总分0分) My brother never told anyone what he was after.

  1. A 真
  2. B 假
  3. C Not Given

正确答案是:B

【解析】 题目中原句的意思是我的哥哥没有告诉任何人自己的追求.根据第三段的 He met teachers and school officials,talked to everyone about his dream and never hesitated to te1l them what he was after.可知,我的哥哥遇到了布朗大学的老师和学校要员并且毫不犹豫地告诉他们自己的追求.因此选择B.Fa1se

8、【单选】 (总分0分) My brother applied to Brown University three times.

  1. A 真
  2. B 假
  3. C Not Given

正确答案是:B

【解析】 题目中原句的意思是我的哥哥申请布朗大学三次.根据第四段的 when he reapplied to Brown, he was accepted.可知,当我哥哥再次申请布朗大学的时候,他被录取了.所以他只申请了两次.因此选择B.

9、【单选】 (总分0分) My brother set a good example for me.

  1. A 真
  2. B 假
  3. C Not Given

正确答案是:A

【解析】 题目中原句的意思是哥哥给我树立了很好的榜样.根据第四段的I had 1earned an important lesson-a lesson no one could have tanght me with words.If I word hard for what I want,ant if I keep trying after I’ve been turned down,my dreams can also come true.This is a gift I still hold in my hertt.可知,通过哥哥这件事,我得到了重要的启示,这个启示从来没有人告诉过我.那就是如果我为我的梦想而努力,失败后仍然不放弃,我的梦想一定也会实现.这个启示如同一件礼物一样珍藏于心.因此选择A.True,哥哥确实给我树立了很好的榜样.

10、【单选】 (总分0分) I wanted to go to college, too.

  1. A 真
  2. B 假
  3. C Not Given

正确答案是:C

【解析】 题目中原句的意思是我也想上大学.全文并未提及我是否想上大学。因此选择C.Not Given

Garlic(大蒜)

Garlic has a long history of human use of over 7,000 years. It was originally grown in Asia. It finally made its way to Europe and South and North Americas in the 16th century. It rapidly spread to the world because it was easy to grow and could stay alive in poor conditions.

Garlic has also long been used in medicine. Egyptians fed garlic to the slaves to keep up their strength and to defend against diseases. The Romans believed that garlic cured many diseases and helped heal wounds. Greeks gave garlic to athletes during the Olympic Games in order to increase their strength.

More recently, garlic has been mentioned as being used as a treatment for battle wounds in both World Wars. In fact, even today people eat garlic for its supposed benefits. For example, many people eat garlic to help fight colds and coughs. Some even claim that garlic can help prevent high blood pressure and cancer.

A different use for garlic in the past was to keep away bad spirits. In some countries people believed that if they wore garlic around their necks, bad things would not enter their bodies. And if they hung garlic outside the doors of their homes, bad things would go away.

Garlic is now grown everywhere in the world. China is the largest producer of garlic, followed by India, South Korea, Egypt and Russia. The popularity of garlic has increased over the years. It is now widely used in all types of cooking. Chinese dishes use garlic. Italian dishes include a lot of garlic, too. Garlic is now highly valued for its taste throughout the world.

11、【单选】 (总分0分) Garlic was first grown in______.

  1. A North America
  2. B South America
  3. C Europe
  4. D Asia

正确答案是:D

【解析】 题目问的是大蒜最早种植在_根据第一段的第二句话 It was origina1y grown in Asia.可知,大蒜起初种植在亚洲.因此选择D.Asia(亚洲)。

12、【单选】 (总分0分) Garlic was quickly accepted by people everywhere because it was______.

  1. A simple to cook
  2. B easy to grow
  3. C good for health
  4. D tasty in many dishes

正确答案是:B

【解析】 题目间的是大蒜迅速被世界各地的人们所接受是因为根据第一段的最后一句话 It rapidly spread to the world because it was easy to grow and could stay alive in poor conditions.可知,大蒜迅速传播到世界各地是因为大蒜容易种植并且在恶劣环境下也能生长存活.因此选择B.easy to grow (容易种植).

13、【单选】 (总分0分) Ancient Greeks believed that garlic can help

  1. A cure many diseases
  2. B heal battle wounds
  3. C increase body strength
  4. D keep people healthy

正确答案是:C

【解析】 题目问的是古希腊人认为大蒜有助于———。根据第二段的最后一句话Greeks gave garlic to athletes during the 01ympic Games in order to increase to increace their strength.可知,古希腊人在奥运会期间让运动员吃大蒜来增强体力.因此选择C. increase body strength(增强体力).

14、【单选】 (总分0分) Some ancient people hung garlic outside their doors to

  1. A frighten bad spirits
  2. B decorate their houses
  3. C keep away insects
  4. D show their wishes

正确答案是:A

【解析】 题目问的是一些古人把大蒜挂在门外是为_____.根据第四段的最后一句话And if they hung garlic outside the doors of their homes,bad thingswould go away.可知,古人认为如果把大蒜挂在门外,坏的事物就会跑掉.因此选择A.frighten bad spirits(时抗恶灵).

15、【单选】 (总分0分) The largest garlic grower in the world now is______.

  1. A Egypt
  2. B Korea
  3. C China
  4. D Russia

正确答案是:C

【解析】 题目问的是如今全世界最大的大蒜种植国是——根据第五段的第二句话China is the largest producer of garlic可知,如今中国是最大的大蒜种植国.因此选C.China(中国).

Easy Ways to Green up Your Life

①  Eating meat produces greenhouse gas emissions(排放). If you can’t give up meat completely, you can reduce your consumption or give up beef. Don’t eat out-of-season farm products. They are grown in greenhouses. A lot of energy goes into heating the greenhouses. And shipping such out-of-season farm products by air from remote places consumes huge amount of energy, too. Just look for local and in-season foods.

②  Spend less time behind the wheel, cycle and walk more, and use public transport more. If you have to drive, the first thing is to choose a car that uses comparatively less fuel. Besides, stick to the speed limit, keep your tires properly filled with air, empty your trunk of heavy items, and accelerate and brake gently.

③  Want to take a vacation trip by plane? Don’t hurry. Think again. Air travel has a big impact on the environment compared with most other forms of travel. You have better choices. Consider having a vacation within driving distance. Of course, taking the train is the best choice.

④  Think about how much"stuff"you own. A big part of emissions are linked to our consumption. To reduce it we need a change in consumption culture, Do we really need all the things we buy? And do we always need the newest one? Getting fewer things and making the ones you own last longer will reduce energy use.

⑤  Your choices about heating and cooling your home are some of the most important things you can do in terms of cutting your greenhouse gas emissions. Keeping the temperature a little lower in the winter and higher in the summer can make a big difference.

16. Paragraph ①:

17. Paragraph ②:

18. Paragraph ③:

19. Paragraph ④:

20. Paragraph ⑤:

A. Change your   shopping habit

B. Drive less if possible

C. Take fewer air trips

D. Use air-conditioning moderately

E. Take fewer vacations

F. Eat less meat and   more in-season foods

Task 2

21. Eating beef can         .

22. One is advised to remove heavy things        .

23. One had better take a train        .

24. Buying less is one way to         .

25. To save energy, properly control        .

A. from his car trunk

B. your room temperature

C. for a vacation trip

D. increase greenhouse gas production

E. reduce energy use

F. your water consumption

16、【填空题】 (总分0分)概括段落大意和补全句子Paragraph ①:

 Eat less meat and more in-season foods 

【解析】 第一段讲的是 If you can't give up meat completely, you can reduce your consumption or give up beef. Don't eat out-of season farm products.即如果不能完全不吃肉,那么你可以减少吃肉或者不吃牛肉.不要吃非应季农产品.因此我们选择F.Eat less meat and more in- season foods(少吃肉,多吃应季食物)。

17、【填空题】 (总分0分) 概括段落大意和补全句子 Paragraph ②:

 Drive less if possible
【解析】第二段讲的是Spend less time behind the wheel, cycle and walk more,and use public transport more.即少开车,多走路,尽量使用公共交通出行.因此我们选择B.Drive less if possible(尽可能少开车)

18、【填空题】 (总分0分) 概括段落大意和补全句子 Paragraph ③:

 Take fewer air trips

【解析】第三段讲的是 Want to take a vacation trip by plane?Don hurry。Think again。Air travel has a big impact on the environment compared with most other forms of trave1.,即如果想乘飞机去度假的话,要三思.与其他出行方式相比,飞机对环境的影响最大.因此我们选择C. Take fewer air trips(减少乘飞机出).

19、【填空题】 (总分0分) 概括段落大意和补全句子Paragraph ④:

Change your shopping habit

【解析】 第四段中的 To reduce it we need a change in consumption culture.即要想减少温室气体排放,我们需要改变消费文化.因此我们选择A. Change your shopping habit(改变购物习惯)

20、【填空题】 (总分0分) 概括段落大意和补全句子Paragraph ⑤:

 Use air-conditioning moderately
【解析】第五段讲的是 Your choices about heating and cooling your home are some of the most important things you can do in terms of cutting your greenhouse gas emissions.即对于减少温室气体排放,最重要的也是你能够做到的就是家中的制冷和供热.因此我们选择D. Use air- conditioning moderately(适当使用空调)

21、【填空题】 (总分0分) 概括段落大意和补全句子 Eating beef can______ .

 increase greenhouse gas production

【解析】根据第一段的 Eating meat produces greenhouse gas emissions 可知,吃肉会产生温室气体.因此选择D. increase greenhouse gas production(增加温室气体的产出).

22、【填空题】 (总分0分) 概括段落大意和补全句子One is advised to remove heavy things______.

 from his car trunk
【解析】根据第二段的 empty your trunk of heavy items可知,从汽车的后备箱中拿出重物可以减少温室气体的排放.因此选择A. from his car trunk(从汽车后备箱中取出)

23、【填空题】 (总分0分) 概括段落大意和补全句子One had better take a train______.

 for a vacation trip【解析】
根据第三段的 Of course, taking the train is the best choice.可知,外出旅行,坐火车是最好的选择.因此选择C. for a vacation trip(外出旅行)

24、【填空题】 (总分0分) 概括段落大意和补全句子Buying less is one way to______.

 reduce energy use
【解析】根据第四段的 Getting fewer and making the ones you own last longer will reduce energy use.可知,少买东西以及延长其使用寿命可以减少能换的损耗.因此选择E.reduce energy use(减少能源的使用).

25、【填空题】 (总分0分) 概括段落大意和补全句子To save energy, properly control______.

 your room temperature
【解析】根据第五段中 Keeping the temperature a1itt1e lower in the winter and higher in the summer can make a big difference可知,在冬天,把空调调低一些;在夏天,把空调调得高一些,将对环保大有好处.因此选择B. your room temperature(室內温度)

26、【填空题】 (总分5分) 填句补文

A Lucky Pen

“Mommy, I've got something for you!”George ran through the door after school one day. He waved something above his head. “See, it's a lucky pen!”   26    I looked at the pen in my hand. There was nothing special about it. But I didn’t realize how special it was at that moment.

I had made the decision to pursue a career in writing.  27   I had dreamed about it for a long time but I was afraid to take a chance. I was scared of rejection.

The night before, I had voiced those fears to my husband when I thought George wasn’t listening. But George must have overheard us. Now he stood in front of me, watching me examine the pen. “You don’t have to be scared now, ”he said. “This pen will make your stories great and everyone will love you. ” Tears filled my eyes.   28    Rejection didn’t seem like such a big deal any more. Even if I never sold the first story, I had everything I could ever need. George in my life!

I found out later how lucky I was when I heard what he did to get the pen. During lunch break at school that day, George heard a boy talking about a lucky pen he had.   29   The boy was a tough negotiator but George didn't give up. In the end, he traded his lunch, his favorite cartoon book, and his new football, his most prized possession for that pen. Just to make me feel better.

30   It never fails to remind me just how lucky I am! I am the luckiest mother in the world now and forever.

A. He got it as   a birthday gift.

B. It was a   decision full of fear and anxiety for me.

C. He wanted to   get it for me.

D. He handed me   the pen happily and proudly.

E. I grabbed   him and pulled him tight against me.

F. I still have that pen,   thought it’s long out of ink.

 26.He handed me the pen happily and proudly. 27. It was a decision full of fear and anxiety for me. 28. I grabbed him and pulled him tight against me. 29.He wanted to get it for me. 30. I still have that pen, thought it’s long out of ink.

27、【填空题】 (总分5分) 填句补文

Young Readers, Tomorrow's Leaders?

A new study has good news for kids with strong reading skills, Such kids will have high

intelligence as they get   31  , They will have a bright future.

The study included 1,890 twins who did reading tests at   32   7 and 12, and an intelligence test at 16. The twins had the same genes(基因)and home environment. Therefore, the   33   between them had to be due to factors that they did not   34  . For example, one had a better teacher than the other. Some kids did better on the reading   35  than their twin brother or sister. They   36   did better on the intelligence test. The reading skills   37   to enhanced intelligence were evident by age 7. This shows that reading skills can   38   a child’s intellectual development.

The study also helps to   39  the differences among kids in the same family. They share genes,   40   conditions and parents. But they can be different in intelligence.

A. also            D. explain        G. ages       J. older

B. differences      E. tests          H. living      K. related

C. only             F. affect         I. share       L. interested

 31.older;32.ages;33.differences;34.share;35.tests;36.also;37.related;38.affect;39.explain;40.living

28、【填空题】 (总分5分) 完形补文

Student Loans

Federal Student Aid is an office providing(provide)student loans for higher education.

The U.S. government knows the   41  (important)of higher education n positively   42  (impact)the nation. It makes sure that each   43   (qualify)student in America is able to get   44  (finance) help for higher education.

Though parents can choose private funding through   45  (bank), the interest rates can be   46  (excessive) high. On the other hand, the interest rates of federally funded student loans are much less in   47   (compare). It is, therefore, very important that parents take all steps   48  (require)to apply for student loans through the government.

Federal Student Aid is involved in   49   (educate)students and their families on the exact procedures to get student loans. Once the applications are   50  (receive), it processes them before the start of each school year.

41.importance;42.impacting;43.qualified;44.financial;45.banks;46.excessively;47.comparison;48.to require;49.educated;50.received

29、【作文题】 (总分20分) 某英文报社正在举办题为“Live a Healthy Life”的征文活动。请就此题且写一篇英文短文应征,内容包括:1.什么是健康的生活方式2.你是怎么做的

例文: There is a good saying that the body is the capital of revolution. As a student, we should pay more attention to healthy life. Here are some suggestions. First of all, to pay attention to a safe and healthy diet, eat less high-calorie fried food, balanced consumption of fruits and vegetables, which can also help lose weight. Secondly, try to ensure that you do not stay up all night, drink enough sleep every day, so as not to cause the problem of getting angry. Finally, take time to exercise, exercise can help digestion, and can also improve memory very well. Finally, I wish you all good health and learning progress.

广东专插本报名

广东专插本报名

大家对于【2022年广东普通专升本考试英语真题第一期】的问题已经清楚了吧,更多【2022年广东普通专升本考试英语真题第一期】相关的内容,请继续关注广东专插本学习网(www.zcbjzy.com),需要了解广东专插本相关的资讯,比如广东专插本报名考试时间、招生专业录取分数线等,请在线咨询海学领科的老师!